Veel Gestelde vragen

VEEL GESTELDE VRAGEN

1HEB IK EEN VAARBEWIJS NODIG OM DE SLOEPEN TE VAREN?
Vanaf 21 jaar mag jij zonder vaarbewijs onze sloepen besturen.
2HOE KAN IK HET BESTE RESERVEREN?
Via onze website graag!, telefonisch is vaak door drukte lastig. We zijn dan niet op onze plek en dan is de kans groot dat de reservering vergeten word. Via de website ben je altijd verzekerd van je dag. Let op! de reservering is wel pas definitief na betaling van de huur en de borg.
3WAAR MOET IK ZIJN OP DE DAG VAN AFVAART?
Je krijgt na reservering altijd een mail waar het adres instaat. Zou je de mail door wat voor reden dan ook niet krijgen, kijk dan eerst in je spammail. Wanneer je deze alsnog niet gekregen hebt? bel of app, dan geven wij jou de locatie door.
4MOET IK BORG BETALEN?
Ja, de borg is € 250,- en moet zijn voldaan voor de afvaart. Let op! De Huur van de sloep word niet verrekend met de Borg. De Borg kan alleen voldaan worden via de reserveringspagina.
5MAG ONZE HOND MEE OP ONZE SLOEPEN?
JA!, jullie viervoeter mag mee op onze sloepen. De hond mag wel niet op de kussens liggen en we verwachten dat de sloep weer schoon en netjes terug komt voor de volgende huurders. (tip: zorg voor een eigen mand of deken waar je hond op kan liggen) Wanneer de sloep toch vies terugkomt dan brengen we €40,- schoonmaak kosten in rekening. (Zie ook onze algemene voorwaarden.)
6MOGEN WE ONS EIGEN ETEN EN DRINKEN MEENEMEN?
Jazeker je mag je eigen drinken en eten meenemen. Let wel op dat wanneer je alcohol mee neemt de kapitein nuchter moet blijven. De boetes zijn gelijk aan die op het land.
7ZIJN ZWEMVESTEN VERPLICHT?
Nee! Maar voor kleine kinderen of mensen die niet kunnen zwemmen word dit WEL altijd aangeraden. Wij hebben zwemvesten voor kids en volwassenen. Geef bij de reservering aan of je deze wenst want ze liggen door plaatsgebrek niet standaard op de sloepen.
8ZITTEN ER SCHOONMAAKKOSTEN IN DE HUUR?
Nee, je krijgt een "schone" sloep mee, en we verwachten dat de sloep dan ook weer "schoon" word terug gebracht. Wanneer de sloep toch erg vies word teruggebracht dan zullen wij €40,- schoonmaakkosten van de borg inhouden. We hebben het e.e.a. aan schoonmaak materiaal op de sloep. Je kunt de sloep voor het terug brengen weer in een paar minuten "schoon" maken voor de volgende huurder. (Zie ook onze algemene voorwaarden.)
9MAG IK DOOR DE SLUIZEN?
Nee dit mag absoluut niet!
10MAG IK OVERAL AANMEREN?
Nee! je mag niet aanmeren aan metalen steigers. Deze zijn hoger dan de sloepen. De sloepen drijven ongemerkt onder de steiger en wanneer je uit of instapt of er komt wat veel wind of een golf aan dan slaat de sloep stuk onder de steiger. De borg en je WA verzekering zullen we dan moeten aanspreken. Ook is aanmeren aan of onder bruggen in havens of voor anker gaan in doorgaande vaarroutes verboden. Ook het opvaren van strandjes is niet toegestaan.
11JE WILT EEN ANNULERINGS VERZEKERING?
Met deze verzekering kun je tot op de dag van afvaart om wat voor reden dan ook tot 08:00 uur annuleren. Wanneer je bv. één dag of op de dag van afvaart ziet dat het weer erg slecht is of er is iets anders waardoor je niet kunt varen, dan kun je je reservering annuleren en krijgt je de gehele sloephuur en andere kosten m.u.v. de annuleringsverzekering binnen 3 dagen terug gestort. Kosten van deze annuleringsverzekering zijn €17,95
12ALS IK TOCH WIL ANNULEREN EN OMBOEKEN?
In onze algemene voorwaarden op de website staat alles wat betreft annuleren uitvoerig beschreven. Lees deze dan ook door. Omboeken mag 1 keer om wat voor reden dan ook. Let wel dat wanneer je gereserveerd hebt voor een dag door de week, je ook alleen kunt omboeken naar een dag door de week, en niet naar een dag in het weekend. Omgekeerd mag wel! vb. je hebt gereserveerd op een maandag/donderdag, dan mag je alleen omboeken naar een deze dagen. Heb je gereserveerd op een vrijdag, zaterdag of zondag dan mag je omboeken naar een van die dagen maar omboeken van het weekend naar een doordeweekse dag mag wel!
13WAAR MAG IK OVERAL VAREN?
Aan boord van de sloepen ligt een vaarkaart met routes. De routes voor dagdelen en hele dagen zijn in tijd aangegeven op de vaarkaarten. Je weet zo waar je bent en hoeveel tijd je nodig hebt om weer terug te kunnen varen naar de haven. Tip: Je Google route planner laat je ook zien waar je bent op het water.
14ZIJN ER OP HET WATER OOK REGELS?
Jazeker! * Vaar en houd zoveel mogelijk stuurboord (rechts). TIP: Deel de maas door de helft en pak dan van die rechter helft weer de helft. Zo zit je ook niet te dicht langs de kant te varen waar vissers, takken, vislijnen en andere rommel drijft. * Beroepsvaart (vrachtboten en rondvaartboten) hebben altijd voorrang. * Laat duidelijk zien waar je heen wilt varen (bv je wilt dadelijk naar rechts, laat dit met de punt van de boot zien door al rustig in te sturen. * Kijk elke minuut en zeker bij een manoeuvre of wanneer je naar links of rechts afbuigt ook even achter jou of er geen snellere boot aankomt (net als in de auto) * Vaar altijd rustig in een haven * Alcohol is voor de kapitein ten strengste verboden (politie te water controleert en de boetes zijn niet mals) * Harde muziek, schreeuwen of andere vormen van overlast die niet op het water thuis horen zijn ten strengste verboden. * Kijk goed op de vaarkaart. Hierop staat aangegeven waar het wel en niet is toegestaan om te varen. * Aanleggen mag alleen aan de steigers die zijn aangegeven op de vaarkaart (dus géén metalen losse steigers). Maar ook aanleggen onder of aan bomen, onder of aan bruggen en daar waar een verbodsbord hangt mag je niet aanleggen. * Houd het veilig voor jou en je medeopvarenden, neem geen risico's. * ONTHOUD! VEILIGHEID BOVEN ALLES, OOK OP HET WATER.
15GEEN BORG BETALEN, MAAR WEL VERZEKERD?
Je kun de borg bij BvAM "afkopen" je bent dan verzekerd voor schade boven de waterlijn wanneer die niet door de huurder is veroorzaakt. Schade onder de waterlijn en schade veroorzaakt door roekeloos gedrag door de huurder is niet verzekerd! We zullen bij schade je WA verzekering aanspreken.

MENSEN MET VRAGEN WORDEN ALTIJD GEHOLPEN

LET OP!!!!


Bootverhuur aan de Maas komt binnenkort met een nieuw concept. U kunt dan bij ons terecht voor het huren van een motorboot. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates! Zijn er vragen, stuur dan een bericht via onze contactpagina.

 

Met vriendelijke groet,

Bootverhuur aan de Maas

This will close in 20 seconds