Vaarlessen

DE VAARLESSEN


VAARLESSEN

U wilt een motorschip huren, maar u heeft weinig of geen ervaring in het besturen van een motorjacht? Geen probleem! U kunt op de eerste of eventueel tweede dag van uw vaarvakantie vaarlessen nemen. Er komt dan een ervaren schipper aan boord die u de basis leert voor veilig varen.

U komt aan boord van uw bij ons gehuurde jacht. Wij helpen u bij het inschepen en u krijgt een technische uitleg over het schip. U vertrekt dan met een ervaren schipper voor een 2 uur durende vaarinstructie.

Wij oefenen de belangrijkste manoeuvres zoals afvaren, aanleggen, havenmanoeuvres, sluispassages, man overboord, veiligheid aan boord enzovoorts.

We hebben hierbij aandacht voor de schipper aan het roer, maar ook voor de crew die de lijnen moet bedienen en assistentie verlenen bij de manoeuvres. Dit alles in een gemoedelijk tempo, zonder stress. Onderweg hebben we ook oog voor de mooie omgeving!
Op het einde van deze vaartraining maakt onze schipper samen met jullie een evaluatie. De kosten voor vaarlessen bedragen € 50,- per uur. Bel of mail ons hiervoor.

Heeft u al ervaring in het zelfstandig varen dan is een instructie betreffende de werking van de boot vaak voldoende. U krijgt een uitgebreid instructiefilmpje per mail toegestuurd zodat e.e.a. van tevoren kan worden doorgenomen.


FIJNE VAART